Uitslag Swimkick 1 februari in Uden

Zondag 1 februari hebben de jongste zwemmers van Neptunus '58 hun derde Swimkick-wedstrijd van het seizoen gezwommen. In Uden doken achttien zwemmers het water in, die in totaal 28 persoonlijke records zwommen.

Het eerste programma van de middag was de 25 meter schoolslag voor de jongste minioren, tot en met acht jaar. Indy Jongman zwom twee seconden sneller dan ooit en behaalde een mooie bronzen medaille. Lars vd Zanden zwom drie seconden sneller dan ooit en eindigde als zevende. Ook Valerie Messerschmidt was nog niet eerder zo snel, en dankzij een pr van iets meer dan een halve seconde eindigde ze als twaalfde. Christina Peters (19e) en Katie Brunnen (23e) bleven boven hun beste tijden. Bij de oudere minioren (9 t/m 11 jaar) was er overtuigend goud voor Amy Heeren. Ze zwom anderhalve seconde onder haar oude pr en was daarmee meer dan twee seconden sneller dan de rest van de deelneemsters. Cody Dankers snoepte twee seconde van zijn pr en verdiende daarmee brons.
Later stond er voor hen ook nog de 25 meter rugslag op het programma. Dit leverde wederom een medaille op voor Indy, want door een verbetering van bijna twee seconden eindigde ze als tweede. Christina verbeterde zich met vier seconden en werd achtste. Katie zwom ruim een halve seconde onder haar oude toptijd en werd 23e. Valerie wist zichzelf niet te verbeteren en tikte als twaalfde aan. Bij de jongens werd Lars achtste dankzij een verbetering van anderhalve seconde. Bij de ouderen was er twee keer goud voor Neptunus ’58. Amy zwom bijna drie seconden van haar oude pr af. Ook hier was de voorsprong op de rest erg groot. Na zijn bronzen medaille op de schoolslag was er voor Cody ook goud op de rug. Hij zwom twee seconden sneller dan ooit.

De andere minioren zwemmen al wat langer en moesten 50 meter schoolslag afleggen. Gijs Deelen zwom zijn allereerste wedstrijd, maar verbaasde iedereen. Niet alleen doordat hij meteen een zilveren medaille veroverde, maar ook omdat hij slechts één seconde boven de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen sprint bleef! Ook voor Tom vd Loo was het de eerste wedstrijd, en hij eindigde als elfde. Net voor Tom eindigde Sven Baijens, die wel iets boven zijn beste tijd bleef. Pim de Crom werd twaalfde met een pr van bijna een halve seconde. Bij de meiden was er pech voor Isa vd Ven, want ze kwam net tekort voor het podium. Isa en Anouk van Os, die vijfde werd, zwommen beiden een seconde sneller dan ooit. De grootste verbeteringen kwamen echter van Fabiënne Messerschmidt, Kyra Jongman en Anouk Eickmans, die alle drie seconden onder hun beste tijd zwommen. Ze werden daarmee 16e, 18e en 22e. Het was voor hen ook de eerste keer dat ze onder de minuut zwommen!
Na het zilver op de schoolslag was er voor Gijs ook nog brons op de 50 rug. Het was jammer dat hij de eerste valse start niet in de gaten had en doorzwom tot de valse startlijn, want nu was hij al vermoeid voordat hij begonnen was aan zijn race. Sven eindigde als vijfde maar bleef iets boven zijn beste tijd. Tom werd zevende, voor Pim, die een nieuw pr zwom. Ook bij de meiden was er een podiumplaats: Isa vd Ven zwom drie seconden sneller dan ooit en behaalde zilver. Kyra en Anouk van Os waren iets langzamer dan twee weken geleden en eindigde als achtste en tiende. Fabiënne zwom voor het eerst de 50 rug en deed dat in een mooie tijd, waarmee ze als twaalfde aantikte. Anouk Eickmans verbeterde zich ook weer, en werd 19e.

De junioren Alex de Laat en Rachel Brunnen hadden de 100 school en 100 rug op het programma. Alex zwom een pr op de 50 school en behaalde brons. Op de rugslag was er zelfs goud voor hem! Rachel zwom naar een negende plaats op de schoolslag dankzij een pr van twee seconden. Op de rugslag eindigde ze als zevende dankzij een pr van maar liefst bijna twaalf seconden!

Aan het einde van de middag werden er estafettes over 4 x 25 meter vrije slag gezwommen. Bij de jongste minioren eindigden Indy, Lars, Valerie en Katie knap als tweede en mochten daarvoor een zilveren medaille in ontvangst nemen. Bij de iets oudere zwemmers eindigden Cody, Gijs, Anouk Eickmans en Anouk van Os net naast het podium met een vierde plaats.